Home Locaties De zwaluw
De Zwaluw

Biologische melkveehouderij

Dirk Mouton en Ria Dewulf hebben een biologisch melkveehouderij. Zij verwerken zelf hun verse biologische melk tot zuivelproducten.  In hun hoevewinkel kan je steeds terecht voor deze lekkernijen.

 

Thuisverkoop: Hoevewinkel is  open van dinsdag tot zaterdag van 9 u - 12 u   en van 16 u – 19u.

sluitingsdag :zondag en maandag gesloten

 

Welke producten? : verse melk, karnemelk,rijstpap,boter, yoghurt,chocolademousse, ijs, platte kazen, jonge harde kaas, eieren,

dezwaluw2009

Biogarantie / Controle blik

Op deze boerderij is in 2010 de volgende generatie mee in de bedrijfsvoering gestapt. Nils werkt samen met zijn ouders mee aan de verdere uitbouw van ‘de Zwaluw'. De aanwezige activiteiten: melkvee met melkverwerking, thuisverkoop met hoeve ijs zijn gebleven. De twee zonen hadden al heel wat neerhofdieren : kippen ,cavia's ,konijnen , duiven,  van verschillende rassen, pony's en Vlaamse schapen die op natuurgebieden grazen. Deze dieren genieten verder de aandacht van de boeren daar . Maar met Nils kwamen ook een aantal andere activiteiten er extra bij. Zo worden er wat meer groenten en aardappelen geteeld voor in de hoevewinkel.

foto2

Het ondernemerschap ,dat deze boerderij typeert , wordt echter nu ook verder gezet. Zo heeft men bij de bouw van een nieuwe vrije loopstal veel aandacht voor ecologie. Het houden  van dieren wordt nu gecombineerd met een betere en vlottere manier van composteren. In de stal worden houtsnippers en snoeihout gebracht en daarop lopen de dieren. Hun mest komt terecht op die houtmassa . Hierdoor krijg je , na regelmatig bewerken , een vlotte manier van compost aanmaken maar het zorgt er ook voor dat de dieren op een vrij droge massa kunnen liggen. Het houtafval komt in de plaats van het stro en is  voorradig na snoeiwerken voor natuur en landschap. Op deze manier draagt dit type stal bij aan het minder belasten  van ons ecologisch systeem . Het bedrijf is nu ook zeker van de kwaliteit van hun compost die in het voorjaar op de akkers komt voor de bemesting.

foto3

 

Dirk Mouton en Ria  DeWulf

Verbindingsweg 66

9920 Lovendegem

Tel/fax : 09/372 77 84

Email : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Andere relevante artikels