Home Nieuws
‘De Zwaluw’ zet voor vele groepen de deuren wijd open.
woensdag 13 juli 2011 22:16

bezoek kinderen aan boerderij-1

bezoek kinderen aan boerderij-2

bezoek van mensen met een beperking

 
Bedrijfsbezoek bij de Zwaluw…meer dan de moeite waard !
zondag 10 juli 2011 21:32

Het biologisch melkveebedrijf van Ria, Dirk en Nils Mouton zet voor Mondina vzw vaak de deuren wijd open. Deze boerderij heeft een aanbod voor groot en klein. De kleuters en lagere schoolkinderen komen in contact met de dieren en kunnen op speelse wijze de boerderij verkennen. Het programma wordt aangepast aan de groep. Zo kunnen kinderen en jongeren er ook terecht voor een bezoek.

foto1

Ria doet ook de melkverwerking op ‘de Zwaluw' en spreekt hierover met de bezoekers. En het proeven hoort er natuurlijk ook bij: lekkere melk, boter, karnemelk,  rijstpap, yoghurt, platte kaas, ijsjes en chocomousse. (Zie ook bij locaties op deze website voor meer bijzonderheden of op www.biodezwaluw.be)

 
Mondina vzw maakt combinaties met andere bezoeken in de streek mogelijk.
zondag 15 mei 2011 20:16

't Livinushof te Sint-Margriete heeft een ontvangstruimte voor groepen genoemd ‘de Schuilhut ‘.

Sommige groepen maken gebruik van ‘ de schuilhut'  om te picknicken en kiezen voor een activiteit van Mondina voor een halve dag. Daarna doet men nog een bezoek in de streek. Zo kwam Aardenburg al aan bod als tweede activiteit. Andere mogelijkheden zijn er nog volop . Neem vrijblijvend met ons contact voor info over onze programma's (zie deze website) of andere mogelijkheden  in het Krekengebied.

 

PS: het behoort tot de mogelijkheden om boterham en drank zelf mee te brengen.

‘ De Schuihut ‘ op 't Livinushof te Sint-Margriete

 
Mondina vzw maakt programma's op maat voor secundaire scholen met veel aandacht voor de VOETEN.
zondag 15 mei 2011 20:00

Eén van de programma's dat nu uitgewerkt is, gaat over duurzaam ondernemen. Dit pakket ging onlangs door op het biologisch akkerbouwbedrijf 't Livinushof. Bedoeling is dat de leerkrachten mee voorbereiden en ook een deel van de workshops geven. Steeds zijn er twee vrijwilligers van Mondina vzw die mee vorm geven de dag zelf. Hierdoor is het mogelijk vrij diep een deelaspect van duurzaamheid uit te werken voor een kleinere groep en kan er met een doorschuifsysteem gewerkt worden zodat meerdere elementen van duurzaam ondernemen aan bod komen. Deze manier van werken zorgt er ook voor dat er vakoverschrijdend kan gewerkt worden.

Bij duurzaamheid kunnen aan bod komen: biologische landbouw, wereldhandel met vele  Noord-Zuid aspecten , natuurbehoud en erfgoed , biodiversiteit , actief koken en proeven  , consumentengedrag , zorgverlening op een boerderij.... Het is op die manier evident dat de vakken Economie,Biologie, Aardrijkskunde en sociale vakken samen aan bod kunnen komen en er wordt met leerlingen nagedacht en over ethiek gesproken ,  gewerkt en gevoeld in een open landschap van waarden.

Sommige leerlingen aan het woord: ‘Ah, er wordt daarover nagedacht' , ‘ Zo diep dat alles voelt' , ‘zo lekker dat de soep is , anders dan thuis want we maakten ze samen en met verse groenten ‘....

Heb je vragen en wil je nog andere zaken uitgewerkt zien of aan bod laten komen...neem gerust contact met ons op. Dan gaan we samen in overleg.

 

Hieronder een collage van een school die op bezoek was op 't Livinushof. Dit programma kan doorgaan voor leerlingen ASO , TSO en BSO.

 

 

 
Mondina vzw blijft verder opgemerkt.
maandag 07 maart 2011 17:14

We waren met onze info aanwezig op de Inspiratiedag NME voor leerkrachten: Leerkrachten buiten! op 23 februari te Geraardsbergen dank zij onze jarenlange samenwerking met RLM.

Ook in Brussel was er een beurs voor hogescholen waar educatie rond duurzaamheid in de aandacht stond. De Hogeschool voor leerkrachtenopleiding Ledeganck uit Gent toonde daar het educatief pakket rond biologische melkveehouderij. Dit pakket kwam tot stand via een eindwerk van een student die samen met Katrien Brinckman alles uitwerkte. Het werd een echt lessenpakket met bijhorende CD Rom die interactie met kinderen sterk aanmoedigt. Alle info bij Mondina vzw via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Deze realisatie kon tot stand komen binnen het verder lopende PDPO project van de Provincie Oost-Vlaanderen. Nu wordt nog verder gewerkt aan integratie van deze nieuwe werkvorm.

We hopen dat vele leerkrachten in hun klas dit pakket zullen gebruiken.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3