Home Waternimf
Water lucht vuur aarde

Mondina neemt je mee via een keuzeprogramma op maat van je groep !

oerelementen

De vier oer-elementen brengen mensen en in het bijzonder kinderen terug naar de basis van het leven. We zijn van nature verbonden met deze vier elementen. Het zijn levensnoodzakelijke energiebronnen voor de mens.

Dat we -door onze manier van leven-ver van deze elementen vandaan staan is duidelijk. Wat doen we ermee? De manier waarop ermee omspringen stemt tot nadenken, roept op om bij te sturen.

Kinderen zijn nog erg gevoelig voor de waarden van de elementen. Bewust of onbewust zijn zij vervuld van deze schoonheid. Kinderen trekken volwassenen mee naar het water. Ze laten volwassenen terug met hun neus in de aarde zoeken naar insecten of ze tonen ons hoe zalig het zou zijn om te vliegen en mee te wiegen op de lucht.

Mondina wil hierop ingaan en deze intrinsieke drang voeden of op z'n minst beluisteren.

Teruggaan naar die basis kan op een boerderij die nog werk maakt van voedselproductie op een biologische manier. Verbonden met Moeder Aarde in al haar facetten wil de boerderij een meerwaarde meegeven mét het voedsel dat geteeld wordt.

Deze plek kan de bezoeker vervullen . Je voelt er de samenhang tussen de elementen in het dagelijks leven, ze zijn trouwens zichtbaar aanwezig.

Aarde wordt verantwoord gebruikt om voedsel te produceren.

De gerenoveerde poel, de oude waterpomp, zijn waterbronnen.

De zonnestoof, het houtvuur, de oude bakoven vertalen het element vuur.

De steeds aanwezige polderwind maakt lucht tot boodschapbrenger van positieve gedachten.. ze drijven verder mee met de snelheid van de wind.

Vanuit al deze visies willen we de waarden van ons omgaan met water , vuur, aarde en lucht betekenis geven in verschillende speelse activiteiten. Hierbij maken we de verbinding met elkaar en met Moeder Aarde.

Actief programma waarbij de leerkracht zelf het pakket kiest.

Thema: de 4 elementen : aarde;water;lucht en vuur.

Doelgroep: lagere school, jongeren, andersvaliden

Duur: ½ dag tot 1 volle dag

Kostprijs: Neem contact op.

Groep: We werken met klasgroepen.

Vervoer: TIP: Als Mos-School kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Informeer hiervoor bij MOS.